Μικρά και μεγάλα γλέντια σε αυλές και πλατείες σε όλη τη χώρα

Ο εορτασμός της Παναγίας πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα με κατάνυξη και την τήρηση αρκετών εθίμων. Σε υψόμετρο 1.200μ., στη Μηλιά Μετσόβου, έχει οριστεί για σήμερα το αντάμωμα των απανταχού Μηλιωτών και οι κάτοικοι όλου του χωριού έχουν συνδράμει για να ετοιμαστούν οι τοπικές λιχουδιές, όπως τραχανά με προβατίνα, για το παραδοσιακό γλέντι. Η νεολαία στηρίζει, όπως λένε οι κάτοικοι ενεργά όλες τις εκδηλώσεις για να κρατηθούν «ζωντανές» οι παραδόσεις.

Ο κ.Ηλίας Πολύμερος, πρόεδρος του συλλόγου Μηλιωτών αναφέρει στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Ώρα Θερινή»: «Σήμερα ανταμώνουμε οι απανταχού Μηλιώτες, από τον Καναδά που έχουμε μεγάλη παροικία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Βραζιλία, την Αυστραλία, από τις παροικίες τις εσωτερικές, όπως την Αθήνα. Ανταμώνουμε και γιορτάζουμε παραδοσιακά την Παναγία. Η νεολαία μας, στηρίζει όλες αυτές τις εκδηλώσεις που κάνουμε αυτές τις ημέρες. Η ζωντάνια που δίνει η νεολαία θα σας εκπλήξει πιο πολύ και από το γειτονικό Μέτσοβο».

Ο γνωστός μουσικός, Στέργιος Πουρνάρας, αναφέρει επίσης: «Γίνεται ένας μεγάλος χορός, όπως θα γίνει και σήμερα το απόγευμα και πρέπει κι εμείς οι νεότεροι να κρατήσουμε την παράδοση. Η νεολαία στηρίζει πάντοτε».

Ρεπορτάζ: Ευάγγελος Μητρούσιας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος