Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών

Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών στην Πέλλα, τόσο από την έντονη βροχόπτωση όσο και από το σπάσιμο του αναχώματος στην τάφρο του Δροσερού.

Αν και το ρήγμα στην τάφρο έκλεισε χθες βράδυ, οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται, ενώ έχουν συσταθεί ήδη κλιμάκια για την καταγραφή των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες.

Οι ζημιές είναι δεκάδων χιλιάδων ευρώ για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων της Αριδαίας, που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μέσα σε μία νύχτα.

Ήδη ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών, που έχουν υποστεί φυσικά πρόσωπα και αγρότες. Εκτιμάται ότι 40.000 στρέμματα με δενδρώδεις καλλιέργειες καταστράφηκαν και 700-800 στρέμματα σπαραγγιού πνίγηκαν στο νερό.

Δήμος Αλμωπίας, δήμος Πέλλας και δήμος Σκύδρας έχουν συγκροτήσει τριμελείς επιτροπές με τη βοήθεια μελών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών για να δοθούν ταχύτατα οι αποζημιώσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται στους εκάστοτε δήμους για τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται.

Υποχώρησε γέφυρα στην Αλεξάνδρεια

Λόγω της βροχόπτωσης υποχώρησε η γέφυρα επί του ρέματος «Κρασοπούλη», στην οδό που συνδέει τη Δ. Κ. Παλαιού Προδρόμου με την επαρχιακή οδό Κουλούρας – Μελίκης.

Στο σημείο, διακόπηκε η κυκλοφορία ενώ σχετική σήμανση, που απαγορεύει εκατέρωθεν την κυκλοφορία προς το σημείο, έχει ήδη τοποθετηθεί.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος