Μέτρα στήριξης για την φοιτητική στέγη -Η αγορά ακίνητων στην Αλεξανδρούπολη 

Με την ανέγερση φοιτητικής στέγης και με την ανακοίνωση της αύξησης του επιδόματος στέγης η Αλεξανδρούπολη φιλοδοξεί σε δυο χρόνια να λύσει το θέμα φιλοξενίας των φοιτητών που αναζητούν φτηνά σπίτια.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αύξηση του φοιτητικού επιδόματος από τα 1000 στα 1500 € και η αύξηση φτάνει στο 100% (2000 €) εφ’ όσον υπάρξει συγκατοίκηση.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δημήτρης Σταματάκης ερεύνησε τις προοπτικές της Αλεξανδρουπόλεως για το ευ ζειν κατοίκων και επισκεπτών και το τελικό πρόσημο είναι θετικό. Η πόλη φιλοξενεί 3.000 φοιτητές και το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο προσφέρει την δυνατότητα δωρεάν στέγασης σε περίπου 200 άτομα σε δωμάτια και διαμερίσματα, που ενοικιάζει για αυτόν τον σκοπό. Ωστόσο, έχει υιοθετηθεί πρόγραμμα για την κατασκευή φοιτητικών εστιών που θα προσφέρει νέους χώρους δωρεάν φιλοξενίας. Ο εργολάβος αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες το 2023 και το αργότερο σε δυόμισι χρόνια μετά θα είναι έτοιμες.

Ο Aλέξανδρος Γερασούδης, κτηματομεσίτης, αναφέρει ότι τα ενοίκια στην πόλη βρίσκονται σε λογικά επίπεδα. «Για γκαρσονιέρες κυμαίνονται μεταξύ 180- 320 €, ενώ για τα δυάρια 250- 500 €», σύμφωνα με την αθηναϊκή αντίληψη, δηλαδή ένα δωμάτιο και ένα σαλόνι.

Το θέμα της συγκατοίκησης είναι δύσκολο και οι περισσότεροι φοιτητές το αποφεύγουν ακόμη και αν πρόκειται για συγγενείς, λέει ο κ. Γερασούδης.

Οι τιμές που αναφέρονται ανωτέρω είναι υπερβολικές για τις δυνατότητες της ελληνικής κοινωνίας.

Η Αλεξανδρούπολη είναι μια πόλη με πολλές προοπτικές, όπως φάνηκε τον τελευταίο χρόνο. Πολλές εταιρείες επενδύουν στην πόλη, υπό την έννοια ότι ενοικιάζουν ή αγοράζουν- με ειδικούς όρους, ακίνητα τα οποία ακολούθως προσφέρουν σε τιμές κατά το δοκούν. Λειτουργούν ως μεσάζοντες.

Βεβαίως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, οι ιδιοκτήτες, με την παρότρυνση μεσιτικών γραφείων, που ευθύνονται τα μάλα για την εκτόξευση των ενοικίων και των τιμών αγοράς ακινήτων, να ζητήσουν περισσότερα χρήματα, προβάλλοντας το σκεπτικό ότι το κράτος χρηματοδοτεί τον ενοικιαστή. Το θέμα είναι ο έλεγχος των εταιρειών που εμπλέκονται στην αγορά και ενοικίαση ακινήτων, οι οποίες καταλήγουν ιδιοκτήτες και διαχειριστές περιουσιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος