Μέτρα κατά των κατολισθήσεων στη Θήρα – Ν. Ζώρζος: Υπάρχει ασφάλεια στο νησί

Οι κατολισθήσεις στη Σαντορίνη σήμαναν «συναγερμό» στις Αρχές και με Κοινή Υπουργική Απόφαση λαμβάνονται μέτρα ελεγχόμενης πρόσβασης σε συγκεκριμένα σημεία του νησιού, έως και τις 31 Οκτωβρίου, για ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό ενόψει καλοκαιρινής σεζόν.

Ο δήμαρχος Θήρας, Νίκος Ζώρζος μίλησε στην ΕΡΤ3, τονίζοντας πως από τη γέννηση του νησιωτικού συμπλέγματος, αυτό το φαινόμενο υπάρχει. «Είναι ένα ηφαιστιογενές νησί αλλά είναι μικρής κλίμακας αυτές οι κατολισθήσεις, όπως συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Ζώρζος.

Μιλώντας για την ασφάλεια στο νησί είπε πως «υπάρχει ασφάλεια στο νησί, είχαν ληφθεί και στο παρελθόν κάποια μέτρα ανάσχεσης του κατολισθητικού φαινομένου, έχουν γίνει συντηρήσεις ώστε οι φράχτες, τα δίχτυα και ό,τι άλλο αφορά αφορά τις κατολισθήσεις να είναι σε τέτοια κατάσταση, που να μπορεί να ανασχέσει τους όγκους όταν έχουμε κατολίσθηση. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε μεγάλα κατολισθητικά φαινόμενα. Άλλωστε, αυτή είναι και η άποψη των ειδικών γι’ αυτό ελήφθησαν μέτρα περιορισμένης κλίμακας για να υπάρξει απόλυτη ασφάλεια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος