Μετεγγραφές ακινήτων σε μόλις 24 ώρες- Έρχεται «ψηφιοποίηση» δωρεών, κληρονομιών και γονικών παροχών

Με ένα νέο ισχυρό όπλο, το ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης ακινήτων, εμπλουτίζεται η φαρέτρα του δημοσίου στη μάχη για την απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών στις αγοραπωλησίες ακινήτων. Η νέα υπηρεσία είναι διαθέσιμη στο gov.gr από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα απευθύνεται σε συμβολαιογράφους κι έχει ως στόχο να απαλλάσσει τον πολίτη από ουρές και ταλαιπωρία κατά τις αγοραπωλησίες ακινήτων, καθώς θα συγκεντρώνει αυτόματα μια σειρά από δικαιολογητικά, όπου βεβαίως υπάρχει λειτουργική διασύνδεση.

Παρουσιάζοντας την εφαρμογή σε συμβολαιογράφους του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, διευκρίνισε πως πρόκειται για το πρώτο βήμα και σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα.

Στη συζήτηση κατέστη ταυτόχρονα σαφές πως έχει γίνει παρανόηση με το ψηφιακό συμβόλαιο, που έχει οδηγήσει σε μακρόχρονη αποχή από την εργασία τους, τους συμβολαιογράφους της Αθήνας και του Πειραιά.

Τονίστηκε, ακόμη, πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 150.000 εκκρεμότητες στο Κτηματολόγιο και πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι προϊόντος του χρόνου αυτές να μηδενιστούν, αφού η αξιοποίηση του ψηφιακού φακέλου δεν θα γεννά καινούριες.

Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Λιάμης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος