Μετά τους Ινδούς και Βιετναμέζοι εργάτες γης στα χωράφια

Το πρόβλημα με τα εργατικά χέρια στις καλλιέργειες παραμένει έντονο και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί αναζητούν λύσεις μεταξύ άλλων και σε άλλες… ηπείρους.

Ινδία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ για αρχή και Νεπάλ στη συνέχεια αναμένεται να τροφοδοτήσουν με εργατικό δυναμικό τις ελληνικές καλλιέργειες, όπως τόνισε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Χρήστος Γιαννακάκης.

«Περιμένουμε να υπογραφούν οι διακρατικές συμφωνίες, που ετοίμασε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με τη Μολδαβία, τη Γεωργία, την Αρμενία, την Ινδία, το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες για αρχή και βλέπουμε. Αυτές οι διακρατικές συμφωνίες θα μας δώσουν τη δυνατότητα τους εργάτες γης, που έχουμε τη δυνατότητα να τους φέρουμε μέχρι εννιά μήνες, να μπορούμε να τους φέρουμε για 21 μήνες. Αυτό θα μας διευκολύνει πάρα πολύ», ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως οι εργάτες, που έρχονται στην Ελλάδα για δουλειά θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι θα εργαστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ανάγκες, όπως επισήμανε, είναι πάνω από 60.000-70.000 και γι’ αυτό γίνεται κάτι οργανωμένο ώστε να καλυφθούν οι συγκεκριμένες θέσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος