Η Μελισσοκομία είναι ένας πολύ σημαντικός και ιδιόμορφος κλάδος της γεωργίας, γιατί δεν απαιτεί ιδιόκτητη γη για την άσκησή της. Η μέλισσα δεν σταβλίζεται, και η πρώτη ύλη (νέκταρ και γύρη) που καταναλώνει παρέχεται δωρεάν, είτε από τα καλλιεργούμενα φυτά, είτε από την αυτοφυή βλάστηση.
Το ξηροθερμικό κλίμα της Ελλάδος ευνοεί την ανάπτυξη πολλών αρωματικών φυτών, τα οποία, με τη σειρά τους, δίνουν αρωματικό μέλι μεγάλης αξίας. Σε αντίθεση με τον γερασμένο αγροτικό πληθυσμό της χώρας, στη μελισσοκομία έχουν προσχωρήσει πολλοί νέοι άνθρωποι όλων των μορφωτικών επιπέδων.
Ο κ. Λευτέρης Καρατζιοβάλης, Μελισσοπαραγωγός, αναφέρθηκε στις κλινικές μελέτες για τα οφέλη του μελιού στην υγεία, ενώ, όπως είπε, το μέλι Χαλκιδικής διεκδικεί σήμανση ΠΟΠ.
Συγκεκριμένα, οι μελισσοκομικοί φορείς της Χαλκιδικής, διεκδικούν κατοχύρωση του μελιού πευκοσουσούρας ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), με στόχο να το θωρακίσουν από τα κρούσματα νοθείας και, ταυτόχρονα, να διεκδικήσουν την προστιθέμενη αξία που μπορεί να του προσδώσει η πιο γνωστή πιστοποίηση ευρωπαϊκού βεληνεκούς.
Για την τεράστια συμβολή της Μελισσοκομίας στο περιβάλλον, μίλησε ο κ. Παύλος Καμπούρης, Μελισσοκόμος.
Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, μεγάλη είναι η διατροφική αξία του μελιού στην καθημερινότητά μας, ενώ τα παιδιά πρέπει από μικρά να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν την αξία του.
Με εξίσου υψηλή διατροφική αξία, είναι και τα παράγωγα του μελιού, όπως για παράδειγμα η πρόπολη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος