Μειωμένη η συμμετοχή στον αντιγριπικό εμβολιασμό

Χωρίς συνταγογράφηση θα χορηγούνται πλέον τα ιατρικά εμβόλια. Στο θέμα αναφέρθηκε εκ νέου ο Υπουργός Υγείας, εν μέσω αντιδράσεων από τους ιατρικούς Συλλόγους και θετικής ανταπόκρισης από τους πολίτες και τους φαρμακευτικούς συλλόγους.

Κανένα φάρμακο δεν χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή, ιατρική πράξη και τα εμβόλια. Με αυτόν τον τρόπο οι επιστήμονες αντέδρασαν στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να δρομολογήσει τον αντιγριπικό εμβολιασμό χωρίς την απαίτηση συνταγογράφησης. Οι φαρμακοποιοί πάντως είναι σύμφωνοι με αυτή την απόφαση και αναμένουν όπως λένε τις διευκρινήσεις του υπουργείου Υγείας.

Οι πολίτες επισημαίνουν πως θα ήταν χρήσιμο να πηγαίνουν απλά στο φαρμακείο και να εμβολιάζονται χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουν πρώτα στον γιατρό τους. Η απόφαση αυτή του υπουργείου υγείας εντάσσεται στην προσπάθεια να δοθούν κίνητρα στους πολίτες για να θωρακιστούν έναντι της γρίπης καθώς δεν καταγράφεται εως τώρα έντονο ενδιαφέρον για τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Πάντως στα φαρμακεία της χώρας υπάρχει επάρκεια αντιγριπικών εμβολίων.

Ρεπορτάζ Φ. Βαρβάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος