Μειωμένη η κίνηση στις λαϊκές αγορές – Στα ύψη το κόστος παραγωγής

Με την κίνηση στις λαϊκές να είναι εμφανώς μειωμένη τον Αύγουστο, καθώς οι πόλεις έχουν αδειάσει, οι παραγωγοί μαζεύουν τους πάγκους τους από νωρίς.

Το υψηλό κόστος παραγωγής και ο παρατεταμένος καύσωνας των προηγούμενων ημερών, που έπληξε δεκάδες προϊόντα, δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Προϊόντα της εποχής, που πρωταγωνιστούν στο καθημερινό τραπέζι των νοικοκυριών «κάηκαν» από την ζέστη, με τους επαγγελματίες να εκφράζουν την ανησυχία τους τόσο για την επάρκεια όσο και για τις τιμές τους.

Αν και το πλήγμα είναι μεγάλο, ιδίως για τους παραγωγούς κηπευτικών, όπως τονίζουν οι επαγγελματίες, προσπαθούν να κρατήσουν σταθερές τις τιμές. Ενδεικτικά, σε λαϊκή στις Σαράντα Εκκλησιές, οι ντομάτες πωλούνται από 0.50-0,70 λεπτά έως 1,50 ευρώ το κιλό,
τα καρπούζια από 0,60 ευρώ το κιλό και τα πεπόνια στα 0,70 λεπτά αντίστοιχα.

Οι παραγωγοί εκτός από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και το υψηλό κόστος παραγωγής καλούνται να αντιμετωπίσουν και την ερήμωση των αστικών κέντρων τις ημέρες του Αυγούστου. Οι λιγοστοί καταναλωτές, που κυκλοφορούν πλέον στις γειτονιές αλλάζουν το ωράριο των επαγγελματιών και το αργότερο μέχρι τη μία, πολλοί πάγκοι μαζεύονται. 

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Τοπούζη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος