Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα προγράμματα στήριξης της αγοράς

Κάθε προηγούμενο ξεπερνούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023», ενώ μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου τρέχει και το πρόγραμμα «εξοικονομώ –ανακαινίζω» για νέους. Η τελική επιλογή των δικαιούχων που θα λάβουν τις επιταγές voucher για αντικατάσταση θερμοσίφωνα αναμένεται να γίνει αρχές του επόμενου μήνα.

Μάλιστα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023 », σε μόλις 8 ημέρες άγγιξαν τις 8.800.

Οι παρεμβάσεις που θεωρούνται επιλέξιμες είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων , αναβάθμιση θερμομόνωσης, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης και ψύξης και οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση για εξοικονόμηση ενέργειας.

Την ίδια ώρα μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου τρέχει και το πρόγραμμα εξοικονομώ –ανακαινίζω για νέους. Το πρόγραμμα εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική κοινωνικής στέγασης «σπίτι μου», και αφορά 20.000 νέους ηλικίας από 18-39 ετών οι οποίοι μέσω του προγράμματος μπορούν να ανακαινίσουν, αλλά και να αναβαθμίσουν ενεργειακά την κατοικία τους.

Από το άνοιγμα του προγράμματος οι αιτήσεις ανέρχονται σε 5.500, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση -με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια- είναι η ένταξη στην υποενότητα «ανακαινίζω», προκειμένου να ενταχθούν οι ενδιαφερόμενοι και στο «εξοικονομώ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος