Μεγάλη αύξηση στις τιμές των διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη

Σε έναν καθημερινό «Γολγοθά» έχει εξελιχθεί η αναζήτηση κατοικίας. Την ώρα που το απόθεμα τόσο των διαμερισμάτων που ενοικιάζονται, όσο και των κατοικιών προς πώληση, έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό, τα εναπομείναντα ακίνητα προσφέρονται σε απλησίαστες τιμές για τους ενδιαφερόμενους.

«Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα γιατί βλέπουν συνεχώς τις τιμές να αυξάνονται. Ειδικά οι οικογένειες που ψάχνουν 2άρια, 3άρια και δεν βρίσκουν ζορίζονται», όπως δήλωσε ο Γιώργος Καραγκιαούρης, ΓΓ Μεσιτών Θες/νίκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος η αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων το γ΄ τρίμηνο του 2023 στη Θεσσαλονίκη, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 άγγιξε το 15,4%.

Ανοδική πορεία συνεχίζουν να καταγράφουν οι τιμές των ακινήτων στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, από το 2010 έως το τρίτο τρίμηνο του 2023, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν 48% και των ενοικίων 22%. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης τιμών νέων κατοικιών αυξήθηκε κατά 7,3% το τέταρτο τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με το 2021.

Ενώ εκτοξεύτηκαν οι τιμές των κατοικιών στις περισσότερες χώρες, μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Κύπρο. Ως προς τα ενοίκια, η μόνη μείωση στις τιμές τους σύμφωνα με την Eurostat, σημειώθηκε στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, σωματείο σχεδιάζουν να συγκροτήσουν ενοικιαστές της Θεσσαλονίκης, με στόχο να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να πετύχουν πιο προσιτές τιμές στα ενοίκια.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος