Με την ΕΡΤ3 στην Λέσβο

Η κάμερα της ΕΡΤ3 ταξιδεύει σήμερα στην Λέσβο και εστιάζει τον φακό στις ομορφιές ενός νησιού μοναδικού  σε ομορφιά, ιστορία, πολιτισμό και παραδοσιακά προϊόντα. Χαιρετισμούς από το νησί του Ελίτη της Σαπφούς και του Βενέζη στέλνει ο Ευστράτιος Κύτελης, Δήμαρχος Μυτιλήνης.

Υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για τον τουρισμό ιδιαίτερα τον εσωτερικό, καθώς η Λέσβος περιλαμβάνεται στους τόπους, όπου ο επισκέπτης που διαθέτει τα κουπόνια του κοινωνικού τουρισμού μπορεί να περάσει διπλάσιο χρόνο σε σχέση με άλλους προορισμούς. Μετά την ανακοίνωση για καθολικό εμβολιασμό, ομάδα γιατρών εγκαταστάθηκε στο νησί και ήδη το 70% του πληθυσμού μπορεί να αισθάνεται ασφαλές, όπως και οι τουρίστες, τονίζει ο κ. Κύτελης.

Τα έργα πνοής ήταν αναγκαία επί δεκαετίες, όπως ο βιολογικός καθαρισμός, που ξεκινά άμεσα, ενώ σύντομα η ανάπλαση του λιμανιού θα δίνει την εικόνα μιας σύγχρονης διαφορετικής πόλεως.

Σήμερα το νησί δεν θυμίζει σε τίποτε την χαοτική κατάσταση που υπήρχε έως πέρυσι, από τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων. «Δεν περνάει κουνούπι με την νέα πολιτική ασφάλειας των θαλασσίων συνόρων», τονίζει ο κ. Κύτελης, ενώ η υπάρχουσα δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων έχει πλέον αποσυμφοθηρεί και από τις 25.000 που ήταν έχουν μειωθεί στις 5.000.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος