Με προσλήψεις 40.000 εκπαιδευτικών άνοιξαν τα σχολεία

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης, γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, μίλησε στην ΕΡΤ3 για μεμψιμοιρία ορισμένων, που κάνουν λόγο για κενά διδασκαλίας με την νέα σχολική χρονιά, καθώς έχουν προσληφθεί 40.000 εκπαιδευτικοί, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά.

«Σχόλια αόριστα που σκοπίμως λέγονται για την πρόκληση εντυπώσεων» χαρακτήρισε ο κ. Κόπτσης όσα αναφέρονται για κενά σε προσωπικό. Το θέμα των κενών θέσεων έχει μια δυναμική. Αν τυχόν υπάρχουν κενά, της τελευταίας στιγμής που είναι πολύ λίγα, συγκεντρώνονται όλες οι περιπτώσεις, μέσω ενός ηλεκτρονικού συστήματος και άμεσα γίνεται η αντικατάσταση εκείνων, που ενώ έχουν διοριστεί, είτε δεν παρουσιάζονται είτε παίρνουν άδεια για οποιονδήποτε λόγο, είπε ο κ. Κόπτσης. Η εικόνα που έχει το υπουργείο παιδείας είναι πολύ καλή και έγινε ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την διαχείριση 170.000 εκπαιδευτικών και 1,5 εκατ. μαθητές.

Όσον αφορά το ολοήμερο σχολείο «η εικόνα ειδικά στην Θεσσαλονίκη είναι πολύ καλή». Έχουν προσληφθεί 3.000 εκπαιδευτικοί αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό και υπάρχουν τμήματα του διευρυμένου ωραρίου σχεδόν σε όλα τα σχολεία, σημείωσε ο γ.γ. του υπουργείου, υπενθυμίζοντας ότι σήμερα έληγε η προθεσμία υποβολής σχετικών αιτήσεων από τους γονείς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος