Με 80 νέα λεωφορεία ενισχύεται ο στόλος του ΟΑΣΘ

Ογδόντα νέα λεωφορεία, 30 αρθρωτά και 50 κανονικά, θα κυκλοφορούν από τις αρχές Σεπτεμβρίου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με στόχο την περαιτέρω κάλυψη των αναγκών του επιβατικού κοινού της πόλης. Η διαδικασία τοποθέτησης καινούριων κλιματιστικών στα λεωφορεία της Λειψίας, τα οποία αγοράστηκαν από τον δήμο Θεσσαλονίκης και παραχωρήθηκαν με χρησιδάνειο στον ΟΑΣΘ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2021.
Το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, εγκρίθηκε η δημοπράτηση διεθνούς διαγωνισμού, με προϋπολογισμό 1,6 εκατ. ευρώ, που αφορά πέρα από την αγορά κλιματιστικών, την προμήθεια ανταλλακτικών, την αναβάθμιση των οχημάτων, αλλά και τη συντήρησή τους για τα επόμενα δύο χρόνια.  Μετά το «πράσινο φως» από το Δ.Σ. του ΟΑΣΘ, ο διαγωνισμός θα βγει στον “αέρα” σε περίπου δέκα μέρες και εάν δεν υπάρξουν νομικές προσφυγές οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν μέσα σε ένα δίμηνο.

Ρεπορτάζ  Στέλιος Νικητόπουλος

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ