Εκπαιδευτικό και ενημερωτικό ταξίδι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποίησαν μαθητές από την ελληνική Περιφέρεια μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νίκου Παπανδρέου. Οι μαθητές προέρχονταν από το Λύκειο Γρανίτσας του Δήμου Αγράφων, το 1ο ΕΠΑΛ Μύρινας Λήμνου και το 3ο Πειραματικό ΓΕ.Λ Κομοτηνής.
Στόχος της επίσκεψης ήταν να δοθεί στους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές τους η δυνατότητα μιας πρώτης επαφής με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να γνωρίσουν από κοντά κάποιες βασικές πτυχές του τρόπου λειτουργίας τους, καθώς και να συνειδητοποιήσουν το πώς οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους μαζί με τον κ. Παπανδρέου επισκέφτηκαν και το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκεί συναντήθηκαν με τον Έλληνα Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά ο οποίος τους ενημέρωσε για το έργο, το ρόλο, καθώς και τις αρμοδιότητες της ΕΕ αλλά και του δικού του χαρτοφυλακίου.
Ήταν μια εξαιρετική και πρωτόγνωρη εμπειρία, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Ευσταθία Παρασκευά διευθύντρια 3ου Πειραματικού ΓΕ.Λ Κομοτηνής. Δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να γνωρίσουν εμπειρικά όσα μαθαίνουν για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς επισήμανε και η Αντωνία Βαχαρακίδου διευθύντρια 1ου ΕΠΑΛ Μύρινας Λήμνου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος