Οι Μ. Βορίδης, Γ. Οικονόμου, Σ. Ζαχαράκη και Ν. Κεραμέως στην ΕΡΤ3

Στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ3 για τα εγκαίνια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, έδωσαν το παρόν και υπουργοί οι οποίοι μίλησαν για τις προτεραιότητες του χαρτοφυλακίου τους. Κοινός παρονομαστής η οικονομική ανάπτυξη αλλά και σταθερότητα της χώρας.

Στα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ3 για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας  ότι η στήριξη του υπουργείου στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι συνεχής. Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε μεταξύ άλλων πως «Έχουμε δώσει 90 εκατομμύρια παραπάνω  στους δήμους για την ενεργειακή του ς στήριξη  και είπαμε ότι θα δώσουμε άλλα 100 εκατομμύρια μέχρι το τέλος  του χρόνου θα οριστικοποιήσουμε  την επόμενη Πέμπτη που έχουμε ξανά συνάντηση με την ΚΕΔΕ  και  με το οικονομικό μας επιτελείο το ακριβές ποσό θα  είναι όμως κάπου εκεί γύρω  στα 100 εκατομμύρια άρα η στήριξη μας είναι συνεχής». (Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση λέγοντας ότι «Η ενεργειακή στήριξη θα εξακολουθεί να είναι οριζόντια και για όλο τον κόσμο σε ότι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα. Από κει και πέρα θα προσαρμόζεται δυναμικά στις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται περισσότερη για αυτούς που θα κάνουν εξοικονόμηση».

Για την επιτυχημένη τουριστικά καλοκαιρινή σεζόν μίλησε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη τονίζοντας ότι η «σεζόν δεν έχει σταματήσει και πέραν των θερμοκρασιών που μας το θυμίζουν έντονα μας το θυμίζουν κυρίως οι κρατήσεις, το έντονο ενδιαφέρον των μεγάλων εταιρειών και τσάρτερ εταιρειών μέχρι και τα μέσα ή τέλη Νοέμβρη, όπως και τα στοιχεία της κρουαζιέρας που αγγίζουν έντονα και τη Θεσσαλονίκη όλα αυτά μας δίνουν την αισιοδοξία ότι αυτή τη στιγμή διάγουμε μια πολύ καλή τουριστική σεζόν κυρίως ότι έχουμε βάλει στερεές βάσεις για τα επόμενα χρόνια». (Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ)

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία χωρίς πρωτόκολλα για την πανδημία, ενώ όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η σχολική χρονιά ξεκινά με καινοτομίες. «Τα σχολεία ανοίγουν με τους περισσότερους εκπαιδευτικούς. Ήδη πάνω από 26 εκατομμύρια βιβλία έχουν παραδοθεί στις σχολικές αίθουσες . Ανοίγουν με καινοτομίες όπως το διευρυμένο ολοήμερο το ολοήμερο αντί να τελειώνει στις 400 η ώρα επεκτείνεται στις 530» επισήμανε η υπουργός.
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ήδη το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023  και οι εξετάζεις αρχίζουν την 1η Ιουνίου. (Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ).

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Θ.ΤΣΙΟΠΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος