Λούλα ντα Σίλβα: Ο αριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας επιστρέφει δυναμικά

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, διατηρεί προβάδισμα 14 μονάδων έναντι του νυν προέδρου Μπολσονάρου ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στις 2 Οκτωβρίου.

Η καμπάνια του εκτοξεύθηκε από την υποστήριξη της Βραζιλιάνας ποπ τραγουδίστριας Anitta. Αυτό είναι το σήμα κατατεθέν του του Κόμματος των Εργαζομένων του Λούλα και αυτή είναι ένα πρόσωπο με πάρα πολλούς ακόλουθους στο ίνσταγκραμ. Έχει υποσχεθεί να βοηθήσει τα ασθενέστερα στρώματα του πληθυσμού, καθώς η ακραία φτώχεια έχει αυξηθεί αλλά και να σταματήσει την καταστροφική πολιτική του Μπολσονάρου στον Αμαζόνιο.Επίσης, είχε αναλάβει την εξουσία από το 2003 έως το 2010 και στη συνέχεια φυλακίστηκε για 2 χρόνια με την κατηγορία της διαφθοράς, όμως οι πιστοί οπαδοί του δεν τον εγκαταλείπουν.

Οι αμφιλεγόμενοι ισχυρισμοί του Μπολσονάρου μάλλον τον βοήθησαν να εκτοξευθεί στα σόσιαλ μίντια και να κερδίσει τις εκλογές του 2018. Τώρα είναι ο τρίτος πιο δημοφιλής παγκόσμιος ηγέτης στο facebook.

Στον αντίποδα, ο ακροδεξιός Μπολσονάρου και νυν πρόεδρος αντλεί τη δύναμή του από τα πιο εύπορα στρώματα της κοινωνίας.

Το πολιτικό του είδωλο είναι ο Τραμπ. Είναι αρνητής της κλιματικής αλλαγής και έχει αμφισβητήσει τη σοβαρότητα της πανδημίας του κορονοϊού με αποτέλεσμα η Βραζιλία να έχει από τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, ο Λούλα ντα Σίλβα προηγείται 14 μονάδες έναντι του Μπολσονάρου και ελπίζει πως θα αυξήσει κι άλλο το προβάδισμα του πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών στις 2 Οκτωβρίου.

Δείτε ακόμα στο ένθετο “Κόσμος” του ΕΡΤNEWS:

Ολοκληρώνονται σήμερα τα παράνομα δημοψηφίσματα που οργάνωσε η Μόσχα, στο Ντονέτσκ, το Λουγκάνσκ, την Χερσώνα και τη Ζαπορίζια.
Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο άμυνας ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή αναμένεται να μιλήσει στο ρωσικό κοινοβούλιο για να ανακοινώσει την προσάρτηση των επαρχιών.Στο μεταξύ χιλιάδες Ρώσοι συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την χώρα τους για να αποφύγουν τη μερική επιστράτευση. Μεγάλο μποτιλιάρισμα παρατηρείται στα σύνορα με την Γεωργία.

Ο γνωστός και με την προσωνυμία “ο σεφ του Πούτιν”, φαίνεται πως είναι ο αρχιτέκτονας της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων “Βάγκνερ”, που είχε χρησιμοποιήσει ο Ρώσος πρόεδρος στη Λιβύη, το Μάλι, τη Συρία και τώρα και στην Ουκρανία. Το Κρεμλίνο, πάντως, αρνείται κάθε σχέση με την εν λόγω παραστρατιωτική οργάνωση.

Χιλιάδες Ιάπωνες αποτίουν σήμερα ύστατο φόρο τιμής στον πρώην πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, η δολοφονία του οποίου εν μέσω προεκλογικής ομιλίας προκάλεσε σοκ στην Ιαπωνία και σε όλο τον κόσμο. Απλοί πολίτες περίμεναν στην ουρά για να αποθέσουν μπουκέτα με λουλούδια και να σταθούν για λίγη ώρα μπροστά σε ένα πορτρέτο του που ήταν τοποθετημένο σε μία σκηνή.Η τελετή λόγω του υψηλού κόστους της, καθώς αγγίζει τα 12 εκατομμύρια ευρώ, πυροδότησε έντονες διαμαρτυρίες τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, διατηρεί προβάδισμα 14 μονάδων έναντι του νυν προέδρου Μπολσονάρου ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στις 2 Οκτωβρίου.

Επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην πόλη του Μεξικού κατά την όγδοη επέτειο από την εξαφάνιση των 43 φοιτητών της Αγιοτσινάπα.

Τουλάχιστον 16 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει ταυτόχρονα σε πεδιάδες και εθνικούς δρυμούς στο ανατολικό τμήμα της Σάντα Κρουζ της Βολιβίας κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία.

Παρουσίαση: Ανδριάνα Μαγγανιά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος