ertnews.gr

Λοιμωξιολόγοι: Άκρως μεταδοτική η μετάλλαξη Δέλτα-Οι εμβολιασμένοι δεν διατρέχουν κίνδυνο

30/06 14:46
Η μετάλλαξη Δέλτα είναι άκρως μεταδοτική τόνισε στην ΕΡΤ3, ο Εμμανουήλ Ροηλίδης, Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Α.Π.Θ. και Διευθυντής της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Α.Π.Θ., στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ωστόσο, όπως τόνισε, οι εμβολιασμένοι, με κάποιο από τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, δεν διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής νόσησης ή εισαγωγής στο νοσοκομείο.
 Ο γιατρός είπε ότι όλοι όσοι έχουν προσβληθεί στην Κρήτη είναι κάτω των 30 ετών.  Υπάρχουν αρκετά κρούσματα και σε ηλικίες κάτω των 15 ετών, ακόμα και σε παιδιά 8 ετών, ενώ τα περισσότερα είναι ηλικίας 16-24 ετών. Τα μικρά παιδιά, είπε ο γιατρός, σπάνια έχουν  σοβαρές επιπλοκές από τη μετάλλαξη Δέλτα, καθώς νοσούν με πολύ ελαφρά συμπτώματα.
Ο κ. Ροηλίδης τόνισε επίσης την ανάγκη  της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους ενηλίκους, καθώς διαφορετικά θα πρέπει να αρχίσει άμεσα ο εμβολιασμός των κάτω των 18 ετών, ενώ ο ίδιος συνέστησε να εμβολιαστούν και οι νέοι,  μικρότεροι των 18 ετών. Ο λοιμωξιολόγος κατέληξε λέγοντας ότι θα είναι εξαιρετική υποθήκη, αν πετύχουμε τείχος ανοσίας, σε ποσοστό 70-75%.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version