Λοιμωξιολόγοι: Άκρως μεταδοτική η μετάλλαξη Δέλτα-Οι εμβολιασμένοι δεν διατρέχουν κίνδυνο

Array
Η μετάλλαξη Δέλτα είναι άκρως μεταδοτική τόνισε στην ΕΡΤ3, ο Εμμανουήλ Ροηλίδης, Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Α.Π.Θ. και Διευθυντής της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Α.Π.Θ., στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ωστόσο, όπως τόνισε, οι εμβολιασμένοι, με κάποιο από τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, δεν διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής νόσησης ή εισαγωγής στο νοσοκομείο.
 Ο γιατρός είπε ότι όλοι όσοι έχουν προσβληθεί στην Κρήτη είναι κάτω των 30 ετών.  Υπάρχουν αρκετά κρούσματα και σε ηλικίες κάτω των 15 ετών, ακόμα και σε παιδιά 8 ετών, ενώ τα περισσότερα είναι ηλικίας 16-24 ετών. Τα μικρά παιδιά, είπε ο γιατρός, σπάνια έχουν  σοβαρές επιπλοκές από τη μετάλλαξη Δέλτα, καθώς νοσούν με πολύ ελαφρά συμπτώματα.
Ο κ. Ροηλίδης τόνισε επίσης την ανάγκη  της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους ενηλίκους, καθώς διαφορετικά θα πρέπει να αρχίσει άμεσα ο εμβολιασμός των κάτω των 18 ετών, ενώ ο ίδιος συνέστησε να εμβολιαστούν και οι νέοι,  μικρότεροι των 18 ετών. Ο λοιμωξιολόγος κατέληξε λέγοντας ότι θα είναι εξαιρετική υποθήκη, αν πετύχουμε τείχος ανοσίας, σε ποσοστό 70-75%.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος