Λιτόχωρο: Κορυφαίες διακρίσεις για τα μέλια της “Γης Ολύμπου”

Το μέλι “Γη Ολύμπου”, συμμετείχε φέτος με τρεις διαφορετικές ποικιλίες μελιού, στα Great Taste 2023, το μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο διαγωνισμό πιστοποίησης τροφίμων και ποτών στον κόσμο, όπου βραβεύτηκαν και οι τρεις ποικιλίες του, αναδεικνύοντας τη «Γη Ολύμπου» ανάμεσα στους κορυφαίους παραγωγούς τροφίμων και ποτών παγκοσμίως για τη φετινή χρονιά, αφού απέσπασε το πολύ σπάνιο βραβείο “Great Taste – Τρία αστέρια” για το Μέλι από Δρυ και Bότανα Ολύμπου, καθώς επίσης και το trademark “Great Taste Producer” λόγω της συνεχούς διάκρισης στο διαγωνισμό επί συναπτά έτη, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο μελισσοκόμος Δημήτρης Κωτίκας.

Στα Great Taste 2023, συμμετείχαν συνολικά 14.195 τρόφιμα και ποτά και ειδικά στην κατηγορία μελιού, συμμετείχαν 1.600 διαφορετικά μέλια, από 109 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και τα μέλια «Γη Όλυμπου» από την Πιερία. Μόνο 248 προϊόντα διαφόρων κατηγοριών κατάφεραν να βραβευτούν με τρία αστέρια, και από τα 1.600 δείγματα μελιού από όλο τον κόσμο μόνο 15 διακρίθηκαν με τρία αστέρια.

Συγκεκριμένα τα Αστέρια που δόθηκαν στα Μέλια «Γη Όλυμπου» είναι:
Τρία Αστέρια για το Μέλι από Δρυ και Βότανα Ολύμπου (Oak & Olympus Herbs Honey)
Δύο Αστέρια για το Μέλι από Καστανιά και Φλαμούρι (Chestnut & Linden Honey) Ένα Αστέρι για το Μέλι από Κωνοφόρα και Αγριολούλουδα Ολύμπου (Olympus Conifer & Wildflower Honey)

Ρεπορτάζ Ελ. Καμπάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος