Λέσβος: Τρία χρόνια λειτουργίας του ιατρείου πόνου

Στο Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Λέσβου αντιμετωπίζονται από εξειδικευμένους αναισθησιολόγους περιστατικά καλοήθους και κακοήθους χρόνιου πόνου: νευροπάθειες που δημιουργούνται από σακχαρώδη διαβήτη, οσφυαλγίες, ινομυαλγία, οστεοαρθρίτιδα, μυοσκελετικά σύνδρομα, νευραλγία τριδύμου, μεθερπητική νευραλγία, κεφαλαλγία, ογκολογικά περιστατικά κ.α., δήλωσε στην ΕΡΤ3 η αναισθησιολόγος Λουκία Μάκρα.

Το Ιατρείο Πόνου έχει σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών που προσέρχονται σ’αυτό. Συνεργάζεται με όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου και όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Προσφέρει τόσο φαρμακευτική όσο και παρεμβατικη αγωγή αλλά και ψυχολογική στήριξη στους ασθενείς, σύμφωνα με την ψυχολόγο Ευτυχία Γιακουμή.

Εδώ και ένα χρόνο, λειτουργεί ανελλιπώς χάρη στην ευαισθησία και την εθελοντική εργασία δύο ειδικευμένων ιατρών αναισθησιολόγων του νοσοκομείου. Εξυπηρετεί, ακόμη και τηλεφωνικά, ασθενείς που αδυνατούν να προσέλθουν στο νοσοκομείο. Η θεραπεία είναι πολυπαραγοντική και στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής ασθενών με χρόνιο πόνο, οποιασδήποτε αιτιολογίας.

Το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Μυτιλήνης λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη πρωί. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2251351369 και 2251351411, e-mail: loukiamakra@gmail.com , sophiapoulida@gmail.com .

Ρεπορτάζ Δ. Λαχουρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος