Λέσβος: Εκδήλωση με θέμα τον συμμετοχικό σχεδιασμό σε νησιωτικές περιοχές και μικρές πόλεις

Εκδήλωση και ανοιχτό εργαστήριο με θέμα τον συμμετοχικό σχεδιασμό σε νησιωτικές περιοχές και μικρές πόλεις διοργάνωσε το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Επιμελητήριο Λέσβου. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Αυτόνομου Πανεπιστημίου Βαρκελώνης και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ – Γραφείο Θεσσαλονίκης.

“H εκδήλωση αναφέρθηκε στην έννοια, τη χρησιμότητα και τα εργαλεία του συμμετοχικού σχεδιασμού, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας, της βιωσιμότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στη συνέχεια, μέσα από ένα ανοιχτό εργαστήριο θα γίνει διαδραστική γνωριμία με τις αρχές και τη μεθοδολογία του συμμετοχικού σχεδιασμού, ώστε να φανεί πώς μπορεί αυτός να λειτουργήσει στην πράξη”, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Άγγελος Βαρβαρούσης, Καθηγητής Οικολογίας στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης .

“Ο συμμετοχικός σχεδιασμός είναι μια διαδικασία σχεδιασμού του χώρου που φέρνει στο επίκεντρο τους ίδιους τους χρήστες, οι οποίοι καλούνται να εκφράσουν την άποψή τους εκ των προτέρων και να συνδιαμορφώσουν την πρόταση. Ο συμμετοχικός σχεδιασμός που αφορά ειδικότερα το μέλλον των νησιωτικών περιοχών και των μικρών πόλεων θα πρέπει να αφουγκράζεται τις ανάγκες των κατοίκων και να λαμβάνει υπόψη τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες του νησιωτικού περιβάλλοντος ή της μικρής αστικής κλίμακας”, πρόσθεσε ο Αθανάσιος Κίζος, Καθηγητής Γεωγραφίας της Υπαίθρου.

Ρεπορτάζ Δ. Λαχουρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος