Λέσβος: Διεκδικούν αποζημιώσεις για απαλλοτριώσεις που έγιναν πριν από 10 χρόνια για κατασκευή δρόμου

Ως απόρροια της κατασκευής του οδικού άξονα Καλλονής- Σιγρίου, πάνω από 500 ιδιοκτήτες εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν για να κατασκευαστεί ο δρόμος, περιμένουν να αποζημιωθούν, αν και από το 2022 έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση.

Από το 2013 που ξεκίνησε η κατασκευή, μέχρι και σήμερα -παρά το ότι έχει βγει η τελική τιμή μονάδας το 2022- οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων δεν έχουν αποζημιωθεί, ενώ κάποιοι δεν θα προλάβουν, καθώς έχουν φύγει από τη ζωή.

«Οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων αυτών που απαλλοτριώθηκαν, έβαλαν «πλάτη» στο να γίνει το έργο αυτό, γιατί όλοι μας αναγνωρίζουμε τη σημασία του έργου, καθώς για το νησί μας είναι έργο πνοής. Όμως ενώ έχουν τελειώσει όλα τα δικαστήρια για την τιμή μονάδας αποζημίωσης, θα πρέπει να εφαρμοστεί και η τελευταία απόφαση και οι πολίτες περιμένουν την καταβολή των αποζημιώσεων. «Κολλάει» το θέμα στο Υπουργείο Υποδομών και στο συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών και πρέπει να δοθεί έγκριση από τους δύο υπουργούς που είναι συναρμόδιοι, δεν υπάρχει κανένα άλλο εμπόδιο στην καταβολή των αποζημιώσεων. Έχει ασκηθεί αναίρεση από το ελληνικό δημόσιο στον Άρειο Πάγο, παρόλα αυτά αυτό δε σταματάει την εκτέλεση της απόφασης, είναι τελεσίδικη. Οι αποζημιώσεις είναι άμεσα καταβλητέες από τότε που εκδόθηκε η απόφαση, το Οκτώβριο του 2022», όπως ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, η δικηγόρος Ρέα Κυρατζή.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Λαχουρή

Διαβάστε επίσης: Στη Βουλή η καταβολή αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις στο δρόμο Καλλονής – Σιγρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος