Λένα Παπαληγούρα: «Νιώθω σαν να επιστρέφω σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη- Είναι ένα δώρο ο ρόλος μου στην Ηλέκτρα»

Την Τρίτη 11, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13, στις 21.30, στο Θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστεί η τραγωδία “Ηλέκτρα” του Σοφοκλή, που συγκεντρώνει ένα πλήθος σημαντικών ηθοποιών.

Εκ των πρωταγωνιστριών της παράστασης, η Λένα Παπαληγούρα μιλά για το έργο, στην εκπομπή «Ώρα θερινή», της ΕΡΤ3.

«Πάντα νιώθω σαν να επιστρέφω σπίτι μου εδώ στη Θεσσαλονίκη, έμενε και η μητέρα μου εδώ, οπότε νιώθω μια σύνδεση. Η Ηλέκτρα του Σοφοκλή, αυτό το υπέροχο έργο με ένα θίασο που πραγματικά βιώνουμε μία ωραία συγκυρία, είναι ένας κι ένας όλοι. Η τραγωδία αυτή έχει θέματα που «ακουμπάνε» στο σήμερα, κάθε φορά ανατριχιάζω με το πόσο διαχρονικά είναι αυτά τα έργα. Η απήχηση της παράστασης είναι συγκινητική. Έχουμε δέσει πάρα πολύ σαν ομάδα. Η σκηνοθέτης έχει φέρει το έργο στο σήμερα, και η παράσταση θέτει ερωτήσεις. Για μένα είναι μια στιγμή που ήρθε σαν δώρο. Ευγνωμονώ τη Λίλλυ Μελεμέ που μου τον έδωσε. Είναι ένας τεράστιος ρόλος, απίστευτα πολύπλοκος. Σου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψεις σε μεγάλη λεπτομέρεια».

Για τον ρόλο της «Κατερίνας» στην ομώνυμη παράσταση:

«Είναι ένα έργο που ούτε εγώ, ούτε ο Γιώργος Νανούρης μπορούμε να αποχαιρετήσουμε. Είναι μια παράσταση και ένας ρόλος που με σημάδεψε».

Για το που θα συνεχίσει τηλεοπτικά:

«Θα είμαι στον «Όρκο», στην ΕΡΤ. Τον κόσμο δεν τον ελκύουν πια μόνο τα ριάλιτι, αλλά και οι καλές μυθοπλασίες, και άρα τα κανάλια έχουν λόγο να επενδύσουν σε αυτή. Το μεγάλο καλό το έκαναν οι «Άγριες Μέλισσες», γιατί ήταν η πραγματική απόδειξη ότι αν δώσεις κάτι όμορφο στον κόσμο, το ακολουθεί και με τον κορωνοϊό, όλοι αναθεωρήσαμε τις ζωές μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη Θεσσαλονίκη η “Ηλέκτρα” του Σοφοκλή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος