“Larissa Mea Dulcissima- Γλυκύτατη μου Λάρισα”

Η δημοτική πινακοθήκη Λάρισας εγκαινίασε μια καταπληκτική έκθεση, με εκατοντάδες αντικείμενα, των τελευταίων 500 ετών,  που καταγράφουν την ιστορία της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

Σε κάθε σημαντικό πολιτιστικό γεγονός η δημοσιογράφος Μίνα Μαυρογιάννη είναι παρούσα. Η επίσκεψή στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, στην αίθουσα «Ειρήνη Κατσίγρα», κρύβει πολλές εκπλήξεις, για μια έκθεση με τίτλο «Larissa mea dulcissima- Γλυκυτάτη μου Λάρισα».

Ο Νίκος Παπαθεοδώρου, ιστοριοδίφης-συλλέκτης, έχει αφιερώσει την ζωή του στην συλλογή αντικειμένων, που αποτελεί όπως λέει ο ίδιος την δεύτερη ζωή του.

Στην έκθεση που θα λειτουργεί έως την 31η Απριλίου, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται σπάνια τεκμήρια, παλαίτυπα, περιηγητικές εκδόσεις, έργα λογίων του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, ιστορικά, θρησκευτικά, Θεσσαλών λογοτεχνών, χαρακτικά και παλιές φωτογραφίες, επιστολικά δελτάρια -κάρτες, εικόνες, διάφορα εκκλησιαστικά είδη και κειμήλια οικογενειών της πόλεως. Τα αντικείμενα αυτά καλύπτουν μια περίοδο τετρακοσίων και πλέον ετών, από τον 16ο αιώνα. (1523) μέχρι και το πρώτο μισό του 20ου.

Ένα από τα σπανιότερα εκθέματα είναι ένας από τους πρώτους έγχρωμους χάρτες του 1838, τον οποίο παρουσιάζει με υπερηφάνεια ο κ. Παπαθεοδώρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος