Λαγκαδάς: Κινητοποίηση κατοίκων για τις υπέρογκες χρεώσεις στο νερό

Στο Λαγκαδά, με τους λογαριασμούς νερού ανά χείρας βγαίνουν στους δρόμους οι κάτοικοι σε Πολυδένδρι και Πέντε Βρύσες. Διαμαρτύρονται για τις υπέρογκες χρεώσεις, μετά την αύξηση στα τιμολόγια που αποφάσισε η Δημοτική Εταιρία Ύδρευσης. Βγαίνουν στους δρόμους αύριο οι κάτοικοι Πολυδενδρίου και Πέντε Βρυσών του Δήμου Λαγκαδά, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τους λογαριασμούς νερού, που η Δημοτική Εταιρία Ύδρευσης τους απέστειλε. Στις 11.00 το πρωί, θα διαμαρτυρηθούν έξω απ’ το Δημαρχείο του Λαγκαδά κρατώντας τα τιμολόγια των 1000 και 1800 ευρώ ανά χείρας. Μιλάμε για τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Εξαλόφου του Δήμου Λαγκαδά που σύμφωνα με την Πρόεδρό τους είναι επί το πλείστον ηλικιωμένοι.

Μετά τα 150 κυβικά μέτρα, η χρέωση είναι απίστευτη φθάνουμε 1,5 ευρώ το κυβικό. Ο δήμος καθυστέρησε να κάνει καταμέτρηση. Ήρθε μια φορά το χρόνο κανένα νοικοκυριό δεν μπόρεσε να κρατήσει την κατανάλωσή του κάτω απ’ τα 100 150 κυβικά  μέτρα.

 «Η απόφαση του ΣΤΕ ακύρωσε τέτοιες τακτικές των Δήμων και προέβλεψε πως, η αύξηση δεν μπορεί να ξεπερνά το 3-4%»

«Απ’ τη στιγμή που πατούσε στα 4,5 εκ. που είχε χρέος η ΔΕΥΑΛ, απ’ τη στιγμή που το κράτος, στις 21 Σεπτεμβρίου 22 σε 38 Δήμους μέσα κι ο Δήμος Λαγκαδά έχει χαρίσει τα χρέη αυτά στη ΔΕΥΑΛ οπότε δεν υπάρχει λόγος να γίνουν αυτές οι αυξήσεις»

Με αίτημα την απόσυρση των λογαριασμών  και σύνθημά τους το ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ οι κάτοικοι του Λαγκαδά, αύριο στις 11.00 έχουν εξαγγείλει παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο ζητώντας μεταξύ άλλων

«Να πάνε σε νέα τιμολόγηση, στην κατάργηση τέλους ομβρίων, να υπάρξει τρίμηνος καταμερισμός μετρήσεων, διασφάλιση ποιότητας νερού, άμεση αποκατάσταση λειτουργίας των βιολογικών σταθμών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος