Ξενάγηση μαθητών στους αρχαιολογικούς χώρους του Κιλκίς

Αρχαιολόγοι εξήγησαν σε μαθητές από το λύκειο Ευρωπού Κιλκίς μεταξύ άλλων πώς γίνονται οι συντηρήσεις των αρχαίων αντικειμένων. Τα παιδιά άκουσαν με προσοχή πώς φτιάχνονταν στην αρχαιότητα τα πήλινα αντικείμενα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο του Ευρωπού, κάνοντας ένα διαφορετικό μάθημα.

«Κάνουμε και το μάθημά μας εδώ πολλές φορές. Στις ξεναγήσεις, που γίνονται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, η κυρία Στρατούλη οργανώνει και δρώμενα, στα οποία τα παιδιά μας έρχονται με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση. Έχουν αντιληφθεί ότι είναι οι απόγονοι αυτής της περιοχής, της Ευρωπαίων Πόλις, οι πρώτοι Ευρωπαίοι…», ανέφερε η Άννα Αγοραστίδου, Διευθύντρια ΓΕΛ Ευρωπού “Σέλευκος Α”.

«Στην Ευρωπό, έχουμε την παλαιότερη εγκατάσταση στην σύγχρονη κοινότητα από τουλάχιστον την 5η χιλιετία προ Χριστού και στο άστυ, που βρίσκεται και πολύ κοντά μας έχουμε κατάλοιπα από τον 10ο αιώνα π.Χ., την εποχή του σιδήρου», σχολίασε από την πλευρά της η Γεωργία Στρατούλη, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς.

Ο αρχαιολογικός χώρος είναι ανοιχτός καθημερινά εκτός Τρίτης.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πιτσιακίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος