Κρήτη: Πέντε ορειβάτες σε 55 κορυφές των Λευκών Όρεων σε πέντε μέρες για καλό σκοπό

Στην Κρήτη, μία ομάδα ορειβατών ξεκίνησαν και έφεραν εις πέρας μία πολύ δύσκολη διαδρομή, ώστε να κατακτήσουν σε πέντε ημέρες τις 55 κορυφές των Λευκών Όρεων, στο πλαίσιο εθελοντικής δράσης του συλλόγου «ΣυνΆνθρωπος».

Η Κατερίνα Ταραμπατζή, ορειβάτισσα, μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, για το εγχείρημα που στέφθηκε με επιτυχία. «Ήταν ένα εγχείρημα με φιλανθρωπικό πρόσημο και το εφαλτήριο ήταν να βοηθήσουμε όπως μπορούμε ο καθένας από το δικό μας μετερίζι των βουνών, το «ΣυνΆνθρωπο» ένα σωματείο αλληλεγγύης και υποστήριξης. Ήταν ένα εγχείρημα αισιόδοξο που τελικά το καταφέραμε, μεταφέροντας το μήνυμα της αλληλεγγύης. Στο μεγαλύτερο μέρος δεν υπάρχει μονοπάτι, διανύσαμε 130 χλμ. διαδρομών, ενώ σχεδόν όλες οι διαδρομές ήταν εκτός μονοπατιού. Ήταν επίπονο και κοπιαστικό, αλλά όταν αγαπάς τον άνθρωπο και τα βουνά είναι απόλαυση».

Από την πλευρά του ο Ιωσήφ Χιωτάκης, αντιπρόεδρος του συλλόγου «Συνάνθρωπος» ανέφερε: «Ο φιλανθρωπικός σύλλογος δραστηριοποιείται στα Χανιά από το 2012 και έχει πολυεπίπεδη δράση σε τοπικό επίπεδο, βοηθάμε γενικώς οπουδήποτε μπορεί να χρειάζεται ένας συνάνθρωπος μας βοήθεια».

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος