Κρίκετ στην Κέρκυρα: Μια παράδοση που κρατά περισσότερα από 200 χρόνια

Όλη η οικογένεια του κρίκετ ήταν εκεί: τα παιδιά, οι προπονητές και… ο Άγιος Βασίλης. Πρόκειται για την ετήσια εορταστική εκδήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ που εδρεύει στην Κέρκυρα, η οποία φέτος είχε ένα ακόμα γεγονός να γιορτάσει: την ένταξης του κρίκετ στα ολυμπιακά αθλήματα.

Οι Ομοσπονδιακοί προπονητές παρουσίασαν τεχνικές και δεξιότητες του Κρίκετ, ενώ οι μικροί φίλοι του αθλήματος δοκίμασαν τις ικανότητές τους μέσα από παιχνίδια. Η Ομοσπονδία Κρίκετ είναι η μοναδική αθλητική ομοσπονδία στη χώρα μας που εδρεύει σε πόλη της ελληνικής περιφέρειας. Άλλωστε, το κρίκετ παίζεται στην Κέρκυρα περισσότερο από 200 χρόνια.

Οι Εθνικές μας ομάδες συμμετέχουν σε Πανευρωπαϊκές διοργανώσεις όλων των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες διεξάγονται κάθε φορά σε διαφορετική Ευρωπαϊκή χώρα, ενώ η γυναικεία εθνική μας ομάδα, παρά τους ελάχιστους πόρους, κατόρθωσε φέτος και πήρε στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δύο πρώτες θέσεις σκαρφαλώνοντας στην πρώτη κατηγορία.

Το κρίκετ παίζεται τόσο σε κλειστό χώρο όσο και σε ανοιχτό, ενώ αποτελεί εξαιρετικά δημοφιλές αγώνισμα σε επαγγελματικό επίπεδο σε χώρες όπως Πακιστάν, Ινδία, Αυστραλία, Νότιος Αφρική, Μεγάλη Βρετανία, Καναδάς και σε 53 Ευρωπαϊκές χώρες, σε περισσότερο από το μισό πληθυσμό της γης.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος