Κοζάνη: Απροστάτευτοι οι αγρότες από τις επιδρομές των αγριόχοιρων στις καλλιέργειες

Η πληθυσμιακή αύξηση του αγριόχοιρου στην Π.Ε. Κοζάνης έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις γεωργικές καλλιέργειες, με τους αγρότες να είναι αγανακτισμένοι από τις συνεχείς επιδρομές και καταστροφές. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το πρόβλημα οφείλεται κυρίως στις απελευθερώσεις αγριόχοιρων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και στα οικόσιτα γουρούνια ελευθέρας βοσκής που ζευγάρωναν με τους αγριόχοιρους, δημιουργώντας ημίαιμους απογόνους και αυξάνοντας τον πληθυσμό τους.

Οι επιδρομές των αγριόχοιρων στις καλλιέργειες ξεκινούν από τη σπορά ακόμη, καθώς τρώνε τους σπόρους ενώ στη συνέχεια καταστρέφουν και τα νέα βλαστάρια, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η αγρότισσα Μαλαματή Πέσσιου από την Αναρράχη Κοζάνης. Ερχόμαστε το βράδυ για να ποτίζουμε και πάντα συναντάμε αγριόχοιρους, προσθέτει, οι οποίοι έχουν πλήρως εξοικειωθεί με τον άνθρωπο και δεν απομακρύνονται.

Να σημειωθεί ότι δεν αποζημιωνόμαστε από τον ΕΛΓΑ για αυτές τις καταστροφές ενώ το δασαρχείο δεν έχει επέμβει μέχρι στιγμής. Εμείς ζητήσαμε και την παρέμβαση των κυνηγών αλλά επίσης δεν έχουμε αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, επισήμανε. Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι να λυθεί το θέμα μπορεί να χάσουμε ως και το μισό της παραγωγής, καταλήγει η κα Πέσσιου.

Ρεπορτάζ Μ. Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος