Κωνσταντινοπολίτης ομογενής για σεισμό: “Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι προσευχές”

Κραυγή αγωνίας από τον Κωνσταντινοπολίτη ομογενή Γιάννη Καλιακοπαρά. Φοβάται για την τύχη των συγγενών του στην Αντιόχεια, μετά τον φονικό σεισμό. Συγκλονίζουν τα όσα είπε στην ΕΡΤ3, με δάκρυα στα μάτια.

Συντετριμμένος δήλωσε : “Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι προσευχές και προσευχές”. Οι δικοί του άνθρωποι παγώνουν στους -3 βαθμούς κελσίου, χωρίς αέριο, φως, νερό και τηλέφωνο σε τσαντίρια.


“Μεγάλος είναι ο πόνος… Από το πρωί μέχρι τώρα, παίρνω για ειδήσεις και δεν μου απαντούν”, λέει κλαίγοντας, κι αυτό είναι που τον αγχώνει περισσότερο.

” Στην Αντιόχεια, το χωριό ονομάζεται Τζενέϊντο, σημαίνει παράδεισος, είναι το μοναδικό Χριστιανικό Ορθόδοξο χωριό της Τουρκίας. Νερό δεν υπάρχει, ρεύμα δεν υπάρχει, η επικοινωνία είναι πολύ δύσκολη, κρυώνουν, δεν υπάρχει αέριο, τους έχουν μαζέψει σε ένα τσαντίρι μέσα, σπίτια κατεστραμμένα, ηλικίας μεγάλης άτομα υπάρχουν εκεί, 4 άτομα έχουνε πεθάνει, 7 είναι στα νοσοκομεία, 200 σπίτια έχουν πρόβλημα, γκρεμισμένα… κι εμείς απ` την Κωνσταντινούπολη το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι … προσευχές… και προσευχές”, καταλήγει χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος