Κομοτηνή: Η πόλη των μουσείων και του πολιτισμού

Η Κομοτηνή είναι μια πόλη που μετρά…μουσεία. Λαογραφικό, αρχαιολογικό, αστικού πολιτισμού Σκουτέρη – Δίντσογλου, στρατιωτικό, Μουσείο Καραθεοδωρή, Μουσείο Πανδρόσου φυσικής ιστορίας, μουσείο καλαθοπλεκτικής, μουσείο παιδείας και εκκλησιαστικό είναι όσα μπορεί να βρει ο επισκέπτης στην πόλη.

Ο κ.Γιάννης Κυριαζής, αντιδήμαρχος πολιτισμού μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για τις πολλές μουσειακές επιλογές που προσφέρει η πόλη.

«Παρ’ ότι είμαστε μια σχετικά μικρή πόλη, έχουμε μεγάλο αριθμό μουσείων. Εδώ που είμαστε στο ιστορικό-λαογραφικό, είναι το αρχοντικό Πεΐδη, όπου υπάρχουν φορεσιές, αξιόλογα εκθέματα για τον τρόπο που λειτουργούσε ένα σπίτι στην εποχή εκείνη, αλλά είναι και ένα δείγμα τοπικής αρχιτεκτονικής. Στο Αρχοντικό Σκουτέρη επίσης εκτίθεται ο τοπικός πολιτισμός και είναι δείγμα τοπικής αρχιτεκτονικής, που είναι δωρεά μιας μεγάλης αρχοντικής οικογένειας, προς το παρόν δε λειτουργεί αυτό το διάστημα. Το Μουσείο Καραθεοδωρή έχει μεταφερθεί σε ένα εμβληματικό κτίριο και έχουμε κοσμοσυρροή», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η συντονίστρια δράσεων του Λαογραφικού Μουσείου, Κέλλη Γκόγκου μίλησε επίσης για όσα προγράμματα σχεδιάζονται προκειμένου να παρέχεται η μάθηση βιωματικά και διαδραστικά «Πρόκειται για ένα μουσείο γεμάτο από ζωή», όπως είπε αναφερόμενη στο ιστορικό-λαογραφικό μουσείο.

Ρεπορτάζ: Βασιλική Μαχαίρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος