Κλειστά καταστήματα και «Ενοικιάζεται»: Δύσκολες μέρες για την αγορά της Βέροιας

Σκονισμένες βιτρίνες, κιτρινισμένα χαρτιά κολλημένα στα τζάμια, κατεβασμένα ρολά και κλειδαριές στις πόρτες, με την ένδειξη «Ενοικιάζεται» να επαναλαμβάνεται σχεδόν σε κάθε τετράγωνο. Αυτή είναι πλέον η εικόνα, που κυριαρχεί στην αγορά της Βέροιας.

Καταστήματα στο εμπορικό κέντρο της πόλης κλείνουν καθημερινά ενώ στους πιο κεντρικούς δρόμους τα λιγοστά ανοιχτά μαγαζιά μετριούνται πια στα δάχτυλα των χεριών.

Πολλά ακίνητα παραμένουν ξενοίκιαστα για δύο ή και τρία χρόνια, με αβέβαιο το αν και πότε θα επαναλειτουργήσουν – και με ποιο αντικείμενο δραστηριότητας.

Η εικόνα αυτή αντικατοπτρίζει τη βαθιά κρίση που περνά το λιανεμπόριο στη Βέροια.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, Αθήνα Τσιπουρίδου ζητείται ανάπτυξη, θέσεις εργασίας ώστε να μπορέσουν να εργαστούν οι πολίτες.

«Κλείνουν καταστήματα, που ήταν 30 χρόνια στην αγορά και πίσω από κάθε κατάστημα βρίσκεται και μία οικογένεια. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Χάνονται θέσεις εργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά, απευθύνοντας έκκληση για στήριξη των επιχειρήσεων και της αγοράς γενικότερα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος