Κιλκίς: Κινητοποιήσεις συλλόγων γονέων για τη διακοπή δρομολογίων σχολικών μεταφορών

Να εξασφαλιστεί η μεταφορά στα σχολεία των μαθητών ακόμα και των πιο απομακρυσμένων χωριών, ζητεί η Ένωση Γονέων Δήμου Κιλκίς, που έχει ξεκινήσει κινητοποιήσεις με Συλλόγους Γονέων και μαθητές από σχολεία του Κιλκίς και της Παιονίας, μετά τη διακοπή -από τις 11 Οκτωβρίου- 31 δρομολογίων σχολικών μεταφορών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι γονείς επισήμαναν ότι το αποτέλεσμα της διακοπής των δρομολογίων είναι οι μαθητές να αποκόπτονται από την εκπαιδευτική διαδικασία, και να προσμετρώνται οι απουσίες τους.

Το πρόβλημα, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Κώστας Τσαουσίδης ανέκυψε στη διαγωνιστική διαδικασία για το μεταφορικό έργο και σχετίζεται με τον αλγόριθμο βάσει του οποίου υπολογίζεται η αποζημίωση του εργολάβου. «Δεν αφορά τα παιδιά μας, αν υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος για το μεταφορικό έργο και το τι θέλει να κάνει το κάθε πρακτορείο, εμείς ζητούμε να έχουν πρόσβαση τα παιδιά μας στο σχολείο», τόνισε, ζητώντας να υπάρξει πολιτική απόφαση ώστε να λυθεί άμεσα το θέμα.

Ρεπορτάζ: Σταύρος Πανούσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος