Κιλκίς: Η “γαλάζια” λίμνη του Σκρα

Στα βόρεια σύνορα της χώρας και σε ελάχιστη απόσταση από την πόλη του Κιλκίς, όλοι μιλούν για μια λίμνη με χαρακτηριστικά σμαραγδένια νερά και καταρράκτες, «βουτηγμένη» μέσα στο πράσινο και «λουσμένη» στο φως του ήλιου. Ο λόγος για τη μικρή λίμνη Σκρα ή αλλιώς «Γαλάζια λίμνη», που οφείλει το χρώμα της στους απολιθωμένους οργανισμούς που βρίσκονται στον πυθμένα της. Το μαργαριτάρι αυτό της βορείου Ελλάδος σχηματίζεται από δεκάδες ρυάκια του όρους Πάικου που τρέχουν μαζί, καταλήγουν στους καταρράκτες του Σκρα με τους χαρακτηριστικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και τα κρυστάλλινα νερά πέφτουν στο σημείο αυτό δημιουργώντας τη λίμνη, το βάθος της οποίας φτάνει τα τέσσερα μέτρα.

“Η περιοχή μας δέχεται κάθε Σαββατοκύριακο πλήθος επισκεπτών και προσπαθούμε να έχουμε τις υποδομές για να τους εξυπηρετήσουμε”, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Κύρος Καλαβάζης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Δ.Ε Αξιουπολης. ‘Εξάλλου ο Δήμος έχει προτείνει ένα σχέδιο ενοποίησης των περιπατητικών μονοπατιών της περιοχής ώστε να ενωθούν η λίμνη του Σκρα με τη λίμνη Μεταλλίου”, πρόσθεσε.

“Μόλις ολοκληρώσετε τη βόλτα σας στη λίμνη, μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στο Στρατιωτικό Μουσείο Σκρα, όπου εκτίθενται όπλα, στολές, παράσημα, κράνη, θραύσματα, φωτογραφικό υλικό αλλά και κειμήλια από τους στρατούς των επτά χωρών που έδωσαν μάχες στην περιοχή, αλλά και το μνημείο της Μάχης του Σκρα, μια από τις σημαντικότερες νικηφόρες μάχες του ελληνικού στρατού στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου”, δήλωσε ο Ιωάννης Τόδας, αντιδήμαρχος Τουρισμού.

Ρεπορτάζ Χ. Τοπούζη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος