Κιλκίς: 54χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 45χρονο- Δίωξη στον κτηνοτρόφο για ανθρωποκτονία με δόλο

Στις Μουριές του Κιλκίς κτηνοτρόφος πυροβόλησε και σκότωσε 45χρονο, που χθες βράδυ -σύμφωνα με πληροφορίες- πήγε μαζί με άλλα τρία άτομα και προσπάθησαν να εισβάλουν στην κτηνοτροφική του μονάδα.

Τόσο ο κτηνοτρόφος, αλλά και οι άλλοι τρεις που ήταν μαζί με τον 45χρονο, βρέθηκαν έξω από το γραφείο της ανακρίτριας στο Κιλκίς και πήραν προθεσμία, για την Πέμπτη οι τρεις και την Παρασκευή ο κτηνοτρόφος, προκειμένου να απολογηθούν. Η εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος του 54χρονου κτηνοτρόφου για ανθρωποκτονία με δόλο, ενώ για τους άλλους τρεις για απόπειρα ληστείας και άλλα αδικήματα.

Το επεισόδιο έγινε χτες βράδυ, όταν ένας 45χρονος ομογενής από τη Γεωργία, μαζί με έναν 38χρονο και δύο ανήλικους πήγαν εκεί με σκοπό να πάρουν λεφτά από τον 54χρονο, θέλοντας να τον παραπλανήσουν, να τον βγάλουν έξω από το δωμάτιο που διέμενε και να ψάξουν για χρήματα και να τα αποσπάσουν. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν έτσι, παραβίασαν -σύμφωνα με τη δικογραφία- την πόρτα του δωματίου, σπάζοντάς τη με τσεκούρι και ένα πυροσβεστήρα και εκείνη την ώρα ο κτηνοτρόφος πήρε μια κυνηγετική καραμπίνα που είχε και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει σοβαρά τον 45χρονο, τον οποίο οι υπόλοιποι επιβίβασαν αμέσως σε ένα αυτοκίνητο. Κατευθύνθηκαν στο σπίτι του, όπου στη συνέχεια κατέληξε, ενώ είχε κληθεί και το ασθενοφόρο.

«Κοιμόμουν κι άρχισαν να με απειλούν ότι θα με σκοτώσουν και ότι δεν θα βγω ζωντανός από το δωμάτιο. Έσπασαν την πόρτα, τρόμαξα και πήρα το όπλο. Ήμουν σε άμυνα», όπως έχει αναφέρει ο 54χρονος.

Σοκαρισμένοι παραμένουν ο πατέρας και ο ξάδελφος του κτηνοτρόφου από αυτό που συνέβη χθες το βράδυ στη μονάδα με αιγοπρόβατα.

Η ασφάλεια διερευνά εάν οι κατηγορούμενοι είχαν πληροφορηθεί ότι ο κτηνοτρόφος είχε μαζί του χρήματα. Όπως και τον ρόλο ενός ανήλικου ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχοληθεί στην κτηνοτροφική μονάδα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος