Κιλελέρ: Νέος συνεταιρισμός μελισσοκόμων στη Θεσσαλία

Στα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος της μελισσοκομίας εδώ και αρκετά χρόνια και τα οποία αφορούν από τη μία το κόστος παραγωγής και τις μειωμένες παραγωγές και από την άλλη τα προβλήματα που δημιουργούν στην αγορά οι ελληνοποιήσεις και η νοθεία στο μέλι, αναφέρονται οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλίας. Σύμφωνα με τον Χρήστο Πλιάτσικα, αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Μελισσοκόμων Θεσσαλίας, η κλιματική κρίση είναι εδώ και απειλεί σοβαρά τη μέλισσα και τη μελισσοκομία». Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι, ότι η φετινή άνοιξη δεν απέδωσε ούτε όσα χρειαζόταν τα μελίσσια να αναπτυχθούν μετά το χειμώνα.

Οι μελιτοφορίες που ανοίγουν τώρα και που για πολλούς είναι οι κυρίες μελιτοφορίες της χρονιάς, όπως ο έλατος, η βελανιδιά, η καστανιά και το θυμάρι απειλούνται από τον άστατο καιρό αλλά και τα μελίσσια δεν είναι όσο παραγωγικά θα έπρεπε για να μαζέψουν το μέλι. Έτσι οι παραγωγοί στη Θεσσαλία προσανατολίζονται στην εισαγωγή και νέων προϊόντων όπως είναι το μέλι με ρίγανη που ευδοκιμεί στην περιοχή, πρόσθεσε ο κ. Πλιάτσικας.

Ο Συνεταιρισμός Μελισσοκόμων Θεσσαλίας θα συμμετάσχει στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας που θα πραγματοποιηθεί από 1 – 3 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα. Μέρος των εσόδων της έκθεσης θα δοθεί στους πληγέντες μελισσοκόμους από τις πλημμύρες και τις φωτιές.

Ρεπορτάζ Κ. Θεοχαρούλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος