Κέρκυρα: Υπέρογκο το κόστος διαχείρισης των αποβλήτων – Κίνδυνος μετακύλισης στους δημότες

Tο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων συνεχίζει να ταλανίζει το νησί της Κέρκυρας.

Το τέλος ταφής, που επιβάλλεται από φέτος στους δήμους, ο προϋπολογισμός του δήμου θα επιβαρυνθεί με ένα ποσό της τάξης άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και αναγκαστικά ένα κομμάτι θα πρέπει να μετακυλήσει στους δημότες.

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για το έργο του εργοστασίου απορριμμάτων, το οποίο είναι σε μια βαθιά ταλαιπωρία εδώ και αρκετά χρόνια.

«Έπρεπε να παραδοθεί το 2015. Σήμερα δυστυχώς μετά από δέκα χρόνια είμαστε στο ίδιο σημείο. Παίρνουμε τη σκυτάλη από τη δημοπράτηση του 2014. Τρεις επαναλαμβανόμενοι διαγωνισμοί δεν είχαν αποτέλεσμα κι έτσι σήμερα είμαστε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση ενός σημαντικού έργου, που χρυσοπληρώνουμε μέχρι να ολοκληρωθεί. Το έργο σκαλώνει στον επανασχεδιασμό και στην επιπόλαια προσέγγιση. Δεν είμαστε πολύ προσεχτικοί κατά τη διαδικασία των δημοπρασιών με αποτέλεσμα οι εταιρείες να βρίσκουν το κενό, να το αξιοποιούν και να μπλοκάρουν τα έργα», σημείωσε ο Γ. Τερπεκλής για το πολύ σημαντικό πρόβλημα του νησιού, το οποίο θα συνεχίζει να υφίσταται όσο δεν ολοκληρώνεται το έργο και συνεχίζει ο δήμος να επιβαρύνεται το κόστος μεταφοράς απορριμμάτων.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος