Κεντρική Μακεδονία: Κάλυψη κενών εκπαιδευτικών θέσεων μέσα στον Οκτώβριο

Μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καλυφθούν τα κενά, που υπάρχουν σε θέσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας με τα περισσότερα από αυτά να εντοπίζονται στη δυτική Θεσσαλονίκη λόγω αποσπάσεων. Ταυτόχρονα, μέχρι στιγμής έχουν καλυφθεί 1.000 παράλληλες στηρίξεις στα σχολεία και προβλέπονται και άλλες μέσα στον Οκτώβριο.

Ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων και προγραμμάτων της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης ανοίγει το σχολείο στην Κοινωνία αλλά και το διάλογο με γονείς και μαθητές μέσα από τακτική online επικοινωνία ανά δεκαπενθήμερο όπου ο περιφερειακός διευθυντής θα δέχεται ερωτήσεις και προτάσεις. Για πρώτη φορά καθιερώνεται online θυρίδα ενημέρωσης και έγκαιρης παρέμβασης για την καταγραφή προβλημάτων εκπαιδευτικών, ενώ εγκαινιάζεται γραμμή στήριξης υποψηφίων πανελλαδικών εξετάσεων σε γνωστικά θέματα και για ψυχολογική υποστήριξη.

Το επόμενο διάστημα θα εκπαιδευτούν πιλοτικά σε 11 σχολικές μονάδες κεντρικού δήμου της Θεσσαλονίκης εκπαιδευτικοί αλλά και δύο μαθητές από κάθε τμήμα σε πρώτες βοήθειες και ΚΑΡΠΑ σε συνεργασία με το KIDS SAVE LIVES ενώ μία πρωτοποριακή ηλεκτρονική εφαρμογή για γονείς και μαθητές θα μπορεί να παρέχει έγκαιρη βοήθεια ακόμη και εκτός ωραρίου σχολείου.

Πρόγραμμα διαμεσολάβησης θα εφαρμοστεί αρχικά σε 4 έως 5 σχολεία για να επιλύονται διαφορές μεταξύ μαθητών και να αποφεύγονται περιστατικά βίας μέσα από την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών, ενώ δημιουργούνται σχολές γονέων με ειδικούς που θα βοηθούν στην αποτελεσματική διαχείριση προβλημάτων παιδιών και εφήβων. Στο πλαίσιο των κύκλων ενημερωτικών προγραμμάτων της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης διοργανώνονται επίσης μεταξύ άλλων μήνας σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού αλλά και εβδομάδα ΕΠΑΛ μαθητείας, φεστιβάλ και συνέδρια με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών από εκατοντάδες σχολεία.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος