Με μεγάλη επιτυχία διεξάγεται το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κεντήματος στην Καβάλα, μια εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στην τέχνη, την παράδοση και τη δημιουργικότητα.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται με στόχο την ανάδειξη της τέχνης του κεντήματος και τη μεταλαμπάδευσή της στις νεότερες γενιές.
Όπως τόνισε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» η διοργανώτρια Τζούλια Καζαντζίδου το φεστιβάλ φιλοξενεί 50 κεντήματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τα οποία έχουν δημιουργήσει άνδρες και γυναίκες. «Γίνεται ένας διαγωνισμός, στον οποίο τα πέντε πιο ιδιαίτερα και όμορφα κεντήματα, που θα ψηφίσει ο κόσμος μέσα από μία εφαρμογή με το κινητό, θα πάρουν μεγάλα δώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά η Τζ.Καζαντζίδου.
Επίσης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνονται κι άλλες δράσεις, όπως σεμινάρια σε παιδιά αλλά και ενήλικες.
Ρεπορτάζ: Τασούλα Κρητικού
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος