Καθημερινές οι «επισκέψεις» αγριογούρουνων στην Τούμπα Θεσσαλονίκης

Τη βραδινή έξοδο ενός κοπαδιού αγριογούρουνων στην περιοχή της Άνω Τούμπας απαθανάτισε περαστικός, ενώ τα άγρια ζώα περιφέρονταν ανενόχλητα. Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, δεν είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνουν προς αναζήτηση τροφής.

Αγέλη αγριογούρουνων κόβει βόλτες στην οδό Επιδαύρου, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Άνω Τούμπας.

Την επίσκεψη κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο και δημοσίευσε χρήστης του Τικ Τοκ το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και, όπως φαίνεται στο βίντεο, τα άγρια ζώα δεν δείχνουν να ενοχλούνται από την παρουσία ανθρώπων.

Οι εμφανίσεις τους σε αστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης δεν έχουν τέλος με τους κατοίκους να έρχονται συχνά αντιμέτωποι μαζί τους.

Ο πληθυσμός των αγριόχοιρων έχει αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια. Τα ζώα πλησιάζουν στις κατοικημένες περιοχές για τροφή, λόγω έλλειψης φυσικών πόρων και της εύκολης πρόσβασης σε καλλιέργειες και απορρίμματα.

Οι ειδικοί συνιστούν στους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν την εμφάνιση άγριων ζώων να αποφεύγουν να τα πλησιάσουν ή να τα ταΐζουν και να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές ή τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που έχουν την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό για να τα απομακρύνουν.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος