Κατεδαφίζονται κτίρια με αμίαντο στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης

Στην απομάκρυνση υλικών αμιάντου από τη Μονάδα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης προχώρησαν σήμερα ειδικά συνεργεία. Το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο και θα κατεδαφιστεί μαζί με την παλιά Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας που έχουν ήδη μεταφερθεί σε νέους χώρους.

Το έργο της αποξήλωσης των στοιχείων που περιέχουν αμίαντο, αλλά και της αποξήλωσης των μη αμιαντούχων στοιχείων και τη βαφή της επικάλυψης της στέγης του κτηρίου του σταθμού αιμοδοσίας εγκρίθηκε από τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του 2021. Το έργο, προϋπολογισμού 132.000 ευρώ, εκτελείται από το Τμήμα Κατασκευών Έργων Δομών Περιβάλλοντος της Υποδιεύθυνσης Δομών Περιβάλλοντος, Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Οι εργασίες περιλαμβάνουν αποξήλωση στοιχείων από αμίαντο, καθαίρεση όλων των στοιχείων άοπλου και οπλισμένου σκυροδέματος, απομάκρυνση του αμιάντου σε αδειοδοτημένο χώρο του εξωτερικού  και θα εκτελεστούν σύμφωνα με τους όρους της Διακήρυξης και των Τευχών Δημοπράτησης.

Ρεπορτάζ Φ. Βαρβάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος