Καταστροφές από την κακοκαιρία σε Καρδίτσα και Σέρρες

Ζημιές σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες προκάλεσε η κακοκαιρία που ξέσπασε το απόγευμα στην Καρδίτσα, με σφοδρούς ανέμους και χαλαζόπτωση.
Εννιά μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα του Ιανού, οι αγρότες της περιοχής είδαν χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες να καταστρέφονται από τις ισχυρές ριπές ανέμου και τη χαλαζόπτωση. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Καρδίτσα, τους Σοφάδες και τον Παλαμά. 
Οι αγρότες είναι σε απόγνωση καθώς ακόμη προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους από το καταστροφικό πέρασμα του Ιανού. Μεγάλες οι καταστροφές και στις κτηνοτροφικές μονάδες.
Σήμερα Τρίτη στο δημαρχείο της Καρδίτσας θα γίνει μία πρώτη σύσκεψη με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και των αποζημιώσεων. Οι ισχυροί άνεμοι ξήλωσαν στέγες, ξερίζωσαν δέντρα, με την πυροσβεστική να δέχεται 80 κλήσεις, ενώ ζημίες προκλήθηκαν σε καλώδια και κολώνες της ΔΕΗ.
Και στην Άνω Βροντού Σερρών ο μεγάλος όγκος νερού από τη δίωρη βροχή του Σαββάτου προκάλεσε σοβαρά προβλήματα. Οι αρχές ειδοποίησαν τον ΕΛΓΑ, ώστε οι αγρότες να ξεκινήσουν των δηλώσεις των ζημιών στις καλλιεργημένες εκτάσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΩΡΑ ΜΗΤΡΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΣΑΡΗΣ
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος