Για τραγικές ελλείψεις στο χώρο της υγείας έκανε λόγο από το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος εργαζομένων της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος.
Ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή επεσήμανε ότι γίνονται προκηρύξεις θέσεων και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον. Ως παράδειγμα ανέφερε την κατάσταση στην Κω όπου δουλεύουν εννέα ιδιώτες παθολόγοι, ενώ το νοσοκομείο δεν διαθέτει παθολόγο. Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε έξτρα κίνητρα σε γιατρούς που θα δεχθούν να πάνε σε νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Σε 45.000 ανέρχονται οι κενές θέσεις γιατρών και νοσηλευτών σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Ο υπουργός υγείας εξήγγειλε πως έως το τέλος του 2025 το εθνικό σύστημα υγείας θα έχει στη διάθεση του 250 νέα ασθενοφόρα με χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης.
Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος