Καταγγελία στην ΕΡΤ3 για βιασμό φαντάρου με εντολή αξιωματικού πριν δέκα χρόνια

Νεαρός κατέθεσε μήνυση στη στρατιωτική δικαιοσύνη καταγγέλλοντας ότι με εντολή αξιωματικού έπεσε θύμα βιασμού σε στρατόπεδο όταν κατατάχτηκε.

Το περιστατικό έγινε πριν από μία δεκαετία και ο μηνυτής μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ3 για όσα υποστηρίζει ότι υπέστη, διευκρινίζοντας ότι τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται δεν εκπροσωπούν τον στρατό, οι υπηρεσίες του οποίου τον βοήθησαν.

Ο 32χρονος είναι ακόμη σοκαρισμένος για όσα υπέστη σε στρατόπεδο όταν κατατάχτηκε, παρότι πέρασαν περισσότερα από δέκα χρόνια. Υποστηρίζει ότι ένας αξιωματικός ήθελε να τον εκδικηθεί, επειδή τον έβρισε και διέταξε στρατιώτες να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά, αφού τον νάρκωσαν. Ο νεαρός κατέθεσε μήνυση σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, που όπως ισχυρίζεται ενεπλάκησαν στον βιασμό του και επικαλείται συγκεκριμένες μαρτυρίες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο 32χρονος ανέφερε «Μετά από προσβολές που δέχτηκα απάντησα με ύβρεις με αποτέλεσμα να οδηγηθώ στο ιατρείο χωρίς τη θέλησή μου». Όπως δήλωσε ο καταγγέλλων, «κομβικό ρόλο θα παίξει ο υπεύθυνος του ιατρείου που με βοήθησε εκεί και δύο ΕΠΟΠ γυναίκες οι οποίες ήταν αυτόπτες μάρτυρες».

«Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθούν τα άτομα αυτά και να τιμωρηθούν», σχολίασε ο δικηγόρος του 32χρονου.

Οι αποκαλύψεις για όσα υπέστησαν αθλητές και καλλιτέχνες ήταν αυτές που όπλισαν με θάρρος τον 32χρονο και κατήγγειλε τα όσα υποστηρίζει ότι υπέστη πριν μία δεκαετία.

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι «η στρατιωτική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί να υπάρξει θέση για μια υπόθεση που διερευνάται δικαστικά».

Ρεπορτάζ Κ. Καντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος