Καστοριά: Εκπαίδευση με γουνοδέρματα για άτομα με αυτισμό

Μπορεί η χρήση γουνοδερμάτων να συντελέσει στην αισθητηριακή ολοκλήρωση ατόμων με αυτισμό; Μπορεί να προσφέρει αισθητηριακές εμπειρίες που θα συμβάλουν στην οργάνωση του κεντρικού νευρικού συστήματος των ατόμων με αυτισμό, ώστε να αντιδρούν και να χρησιμοποιούν το σώμα τους με οργανωμένο και προσαρμοστικό τρόπο απέναντι στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος; Μπορεί αυτή η χρήση των γουνοδερμάτων, να συμβάλει στη θετική εικόνα απέναντι στον κλάδο της εκτροφής και της γουνοποιίας, αναδεικνύοντας μια διαφορετική θεώρηση του προϊόντος της γούνας;

Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, θα δώσει επιστημονική έρευνα που θα εκπονηθεί στην Καστοριά και στην Σιάτιστα, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης, ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας.

«Ζητήθηκε από εμάς να βρούμε κάποιες προτάσεις καινοτομίας για να δούμε το  προϊόν της γούνας από μία άλλη οπτική γωνία. Από τις συζητήσεις προέκυψε αυτή η συγκεκριμένη ιδέα. Εγώ έχοντας τις δικές μου εμπειρίες έχω γνώση του τι συμβαίνει στο φάσμα του αυτισμού κι επειδή έχει παρατηρηθεί ότι τα γουνοδέρματα επιδρούν θετικά, δηλαδή η επαφή των παιδιών και των ενηλίκων με αυτισμό με τα γουνοδέρματα, με προϊόντα, που είναι από τέτοιο υλικό τους δημιουργεί αισθήματα χαράς και ευεξίας, προτείναμε μία ιδέα, η οποία βρήκε θετική ανταπόκριση από την περιφέρεια. Έτσι, σχηματίσαμε μία εμπεριστατωμένη πρόταση, η οποία θα μπορούσε να υλοποιηθεί μόνο με τη συνδρομή επιστημονικών φορέων. Απάντησε θετικά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με το τμήμα Εργοθεραπείας, οι οποίοι σαν επιστημονική ομάδα θα αναλάβουν από εδώ και πέρα το συγκεκριμένο πρότζεκτ με τη χρηματοδότηση της περιφέρειας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ3 η Χριστίνα Ευαγγέλου, επιστημονική σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος