Καστοριά: Διεθνές συνέδριο “Eno gastro dest” για τον οινογαστρονομικό τουρισμό

Η Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας (ΕΤΔΥΜΑ) ως επικεφαλής εταίρος, διοργανώνει το Διεθνές Συνέδριο Εναρκτήριας Εκδήλωσης του έργου “Eno Gastro DEST” με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN) των Βρυξελλών, που πραγματοποιείται από 16 έως 19 Σεπτεμβρίου 2025 στην Καστοριά.

Το Eno Gastro DEST αποτελεί πρωτοποριακό πρόγραμμα του Interreg Europe που στοχεύει στη διατήρηση και προώθηση της οινολογικής και γαστρονομικής κληρονομιάς για την ανάπτυξη του βιωματικού και βιώσιμου πολιτιστικού τουρισμού. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων της Πορτογαλίας, Ρουμανίας, Γερμανίας, Μολδαβίας, Κύπρου, Ουγγαρίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Ισπανίας. Η εκδήλωση αποτελεί πλατφόρμα ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ υπευθύνων χάραξης πολιτικής, επαγγελματιών τουρισμού, ακαδημαϊκών και ηγετών της βιομηχανίας κρασιού και τροφίμων.

Για το συνέδριο μίλησε στην εκπομπή “Περίμετρος” ο Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού Δυτ. Μακεδονίας.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος