Σε υψηλά ποσοστά είναι ο καρκίνος του πνεύμονα και στην χώρα μας, παραμένοντας μία από τις κυριότερες αιτίες θνησιμότητας παγκοσμίως. Την ίδια ώρα νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις και η εξατομικευμένη ιατρική ανοίγουν νέους ορίζοντες για την αντιμετώπισή του όπως τονίστηκε στο συνέδριο με θέμα “Νεότερα δεδομένα στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα.” Που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Στην Ελλάδα, περίπου 13.000 νέες διαγνώσεις με καρκίνο του πνεύμονα καταγράφονται ετησίως, με το ποσοστό επιβίωσης να εξακολουθεί να παραμένει χαμηλό,
Η πενταετής επιβίωση για τον καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα κυμαίνεται γύρω από το 15-20% σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η διευθύντρια του Πνευμονολογικού-Ογκολογικού τμήματος Α.Ν.Θ. Θεαγένειο, Θεοδώρα Τσιούδα στο ιατρικό συνέδριο. Η έγκαιρη διάγνωση και η εξατομικευμένη θεραπεία έχουν δείξει ότι μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά αυτά τα ποσοστά.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και της Εταιρείας Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδας και σε συνεργασία με το Θεαγένειο νοσοκομείο.
Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος