Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αριδαία του δήμου Αλμωπίας και ο δήμος Σκύδρας στην Πέλλα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Σκύδρας, Αλμωπίας και Πέλλας μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν τις περιοχές αυτές. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και καλλιέργειες καταστράφηκαν από όγκους νερού σε Πέλλα, Θεσπρωτία και Λάρισα.

Στη Σκύδρα, στην τάφρο Δροσερού, μηχανήματα, όπως φαίνεται στα πλάνα, επιχειρούν να απομακρύνουν τα φερτά υλικά.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια καλλιέργειες θάφτηκαν κάτω από μεγάλη ποσότητα νερού απόγνωση για τους εκατοντάδες αγρότες του νομού Πέλλας, που ζητάνε άμεση ενίσχυση.

Οι καταρρακτώδεις βροχές και το “σπάσιμο” του αναχώματος της τάφρου του Δροσερού ξύπνησαν μνήμες από την πλημμύρα που έπληξε την περιοχή το 1979.

«Επικοινωνήσαμε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο (αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές) και κηρύχθηκε η περιοχή της Αριδαίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης.

Επισήμανε ότι στην περιοχή αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία ενώ οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικονομικής ενίσχυσης στον δήμο.

Για αύριο, Τετάρτη, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Αλμωπίας, θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός των νηπιαγωγείων Χρύσας – Τσάκων και Ξιφιανής, στα οποία παρατηρήθηκε έντονη υγρασία στο εσωτερικό των κτιρίων.

Στον δήμο Σκύδρας συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών και, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου μετά από σχετικό αίτημα, κηρύχθηκε το σύνολο του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ζημιές έχουν καταγραφεί σε χωράφια, δρόμους και σε οικιακό εξοπλισμό και έχει ενεργοποιηθεί ο κανονισμός για να καταθέσουν οι πολίτες αίτηση για οικονομική ενίσχυση.

Προβλήματα και σε Θεσπρωτία-Λάρισα

Στη Θεσπρωτία υπερχείλισε ο ποταμός Καλαμάς και προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες.

Στο φράγμα στο Ράγιο Θεσπρωτίας τα φερτά υλικά έχουν δημιουργήσει ένα τεχνητό εμπόδιο, το νερό με δυσκολία φεύγει. Από το πρωί μηχανήματα της περιφέρειας Ηπείρου προσπαθούν να απομακρύνουν τα φερτά υλικά και να δώσουν δίοδο στην μεγάλη ροή του νερού.

Στη Λάρισα, στα παράλια του νομού πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Η κακοκαιρία προκάλεσε και καθίζηση του οδοστρώματος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3-ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΩΜΟΣ, ΜΙΝΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος