Καινοτόμα εκθέματα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για τα 25 χρόνια λειτουργίας του ΕΚΕΤΑ

Σύστημα έξυπνης διαχείρισης κυκλοφορίας, ρομποτικά και αυτόνομα ηλεκτροκίνητα οχήματα, αναλύσεις γεννητικά τροποποιημένων βακτηρίων. Αυτά είναι μερικά από τα καινοτόμα εκθέματα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, που φιλοξενούνται στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Το ΕΚΕΤΑ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ερευνητικούς φορείς στη χώρα. Οι χιλιάδες νέοι επιστήμονες, που απασχολεί, έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας. Μερικά από τα σημαντικότερα επιτεύγματα, που έχουν δημιουργήσει θα μπορούν να δουν από κοντά μικροί και μεγάλοι από τις 2 έως τις 10 Δεκεμβρίου σε διάφορα σημεία στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία των 25 ετών λειτουργίας του οργανισμού.

Η έρευνα και η καινοτομία συμβάλλουν μέσα από το παραγόμενο έργο τους, στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής όλων μας.

Ρεπορτάζ: Φαίδων Τομόσογλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος